Trykk Ctrl/Cmd-tasten og + eller - for å forstørre eller forminske nettsiden.
AAA   
 

Opplevelser

Sagaøya Leka kan by på store opplevelser, så sett av god tid til ditt Leka – opphold ! På visitleka.no finner du mange nyttige tips og kan også bestille Leka – brosjyren. Men her er noen høydepunkter:

Nyhet: 18 merkede padleløyper på Leka !

Som et av de første stedene i landet kan Leka nå by på hele 18 merkede padleløyper. Last ned padlekartene her.

Foto: Trond Glesaaen

50 merkede vandreruter på Leka

På Leka finner du Norges best merkede turløypeområde. Her er både korte og langs turer ut i et av Norges mest spektakulære landskaper.

Vandrekart kan bestilles her. 


Foto: Kristin Floa

Leka rundt på sykkel – en av Norges flotteste sykkelturer

Leka rundt på sykkel er kanskje den beste måten å oppleve øya på, og Leka Hytte er et perfekt utgangspunkt for turen. Kombiner gjerne turen med en av de kortere vandreturene. Sykler kan dere leie her.

Leka er et av høydepunktene i sykkelturen «Øyhopping med sykkel på Namdalskysten».

Skeisnesset kultursti

På Skeisnesset slynger tilrettelagte stier seg utover kystlyngheiene, mellom gravrøyser og utkikkspunkter. Her finner du hele 5 turstier, og over 20 informasjonstavler. Her finner en blant annet spor etter mennesker fra steinalder til nåtid, med blant annet stienaldertufter og mektige gravrøyser, geologiløype, familieløype, rikt planteliv og åpen steinhytte.

Sommeren 2019 kan du bli med på en spennende guidet tur på Skeisnesset.


Foto: Kristin Floa

Leka – Norges Geologiske Nasjonalmonoument. Eller hvorfor er Lekas landskap så vakkert og spesielt ?

Historien om Lekas geologi starter for over 500 millioner år siden, og inneholder kontinenter som kolliderer og en øy som blir bikket over på siden. Er du klar over at du går på jordas indre på Leka ?

Øyhopping på Namdalskysten

Bruk Leka som utgangspunkt til å utforske hele Namdalskysten. Med hurtigbåten kommer du deg rundt til høydepunkter som det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan, kystbyene Rørvik og Namsos, vakre Abelvær og øya Jøa.

Les mer om øyhopping på Namdalskysten.

Andre høydepunkter på Namdalskysten

Heilhornet ligger kun «et stenkast» (i trolltermonologi) fra Leka, og er et av Sør – Helgelands og Namdalskystens mest populære turmål.

Bindal er nabokommunen til Leka (her ligger også fjellet Heilhornet), og kan by på mange turopplevelser og attraksjoner.